Vijvers

Voor vijvers en waterpartijen bent u bij de “NUVER” op het goede adres. Niet in elke tuin past een vijver, of een waterelement. Dit hangt sterk af van het tuinontwerp, en van de wensen van een klant. De mogelijkheden zijn hier groot. Een natuurvijver, polyesterbak, beton, of vijverdoek waar op het moment ook veel verschillende soorten van te koop zijn.

Van belang is dan ook dat wat er in een tuin geplaatst wordt, dit altijd zo moet zijn dat dit goed tot zijn recht komt. In een vijver moet altijd een goed natuurlijk evenwicht zitten. Dit is tegenstrijdig als het zou gaan om een voorgevormde bak of vijverdoek. We willen namelijk in een (kunstmatige) bak een natuurlijk evenwicht creëren. Dit kan wel maar dat heeft te maken met een bepaalde opbouw van en vijver, en geduld.

De mooiste vijvers zijn de vijvers die al wat ouder zijn. Dat spreekt voor zich, hoe ouder de vijver hoe beter het natuurlijke evenwicht. Tevens worden er ook beeklopen,watervallen,moerasoevers aangebracht in of in de buurt van een vijver. In of bij de vijver kunt u ook bijv. plaatsen decoratieve stenen,bollen,beelden of verlichting wat een bepaalde sfeer uitstraald.

Zwemvijvers

Wilt u niet alleen naar uw vijver kijken maar er ook in zwemmen? Dat kan met een zwemvijver in uw tuin. Het is verrassend in Uw tuin met een natuurlijke uitstraling eromheen. Uw ‘zwembad’ is een onderdeel van uw tuin geworden. We maken gebruik van natuurlijke filtertechniek,en niet door chemische producten of chloor zodat het water helder blijft. Heeft u interesse vraag dan om een persoonlijk advies.

Waterelementen

Wat zijn waterelementen? Waterelementen zijn dingen waar water door of overheen loopt of stroomt en die een bepaalde uitstraling aan uw tuin toevoegen , doordat dit een extra dimensie of emotie toevoegt, met een spannende beeldbepalende uitstraling . Dit kunnen bijv. zijn waterbollen,watergoten (natuursteen),ornamenten,rotsen,granieten plaat in de vijver. Vraag om creativiteit in uw tuin,voor ons is dit weer een nieuwe uitdaging.

Beschoeing

Dit wordt toegepast bij grote vijvers in uw tuin maar ook langs slootkanten,hoogte verschillen,kanaaltjes en afwateringsgangen. Beschoeing wordt onder meer geplaats als versteviging,bescherming tegen het wegspoelen van de aarde of het instorten van hoogtes. Hiervoor kunt u diverse producten gebruiken,hout .keerwanden en steenkorfen. Dit laatste geeft een moderne en sterke uitstraling.